Yes Repen: De gezonde notenreep

De bekende Yes Repen van Nestlé waren een lange tijd erg populair. Helaas zijn deze populaire notenrepen de laatste tijd steeds op minder plekken te verkrijgen. Toen ik de laatste keer door de Albert Heijn liep lagen ze daar ook al niet meer op de schappen. De enige plek waar ik ze nog heb weten te vinden is bij de Macro en online op bol.com, dit zijn echter Yes Cacao repen en niet de gezondere uitvoeringen. Omdat het steeds lastiger wordt om de Yes Repen te krijgen wordt het tijd om naar alternatieven te kijken.

Waarom waren de Yes repen volgens vele mensen goed?

Wat de Yes repen voornamelijk populair maakte, was dat ze aan de gezondere kant waren voor tussendoortjes, goed vulde, veel energie van kreeg en (smaken verschillen) daarnaast ook nog best lekker waren. Maar een van de grootste pluspunten, was dat de repen in een recyclebare papieren verpakking. Dit was onderdeel van het streven van Nestlé om in 2025 uitsluitend recyclebare verpakkingen te gebruiken.

Om al deze kwaliteiten terug te vinden is erg lastig, maar er zijn wel een aantal noten repen of fruit repen die soortgelijke kwaliteiten bezitten.

Alternatieven voor de YES repen:

1. BE-KIND repen

Een erg goed alternatief voor de YES repen, zijn de verschillende soorten repen van BE-KIND. De repen van BE-Kind komen in veel verschillende soorten en smaken. Op dit moment hebben ze 5 normale repen en 3 proteïne repen.

De 5 normale repen komen in de smaken:

 • Pindakaas en pure chocolade
 • Pure chocolade, noten en zeezout
 • Met ahornsiroop geglazuurde pecannoten en zeezout
 • Met honing geroosterde noten en zeezout
 • Karamel, amandelen en zeezout.

De 3 proteïne repen komen in de volgende smaken:

 • Dark chocolate protein
 • Crunchy peanut butter protein
 • Caramel nut protein

De BE-KIND repen vond ik persoonlijk allemaal erg lekker, maar mijn favoriet was toch zeker de Crunchy peanut butter protein. Naast dat de repen goed smaakte, vulde ze ook erg goed. Veel van de repen bestaan ook grotendeels uit noten, sommige zijn 60-80% gemaakt van noten, hierdoor zijn de vetten die in de repen zitten ook gezondere natuurlijke vetten. Voor de verdere ingrediënten en voedingswaardes verwijs ik graag naar de officiële website van BE-KIND. Wat ook erg interessant is aan BE-KIND naast de repen zelf, is de missie van BE-KIND. Hun missie is namelijk om de wereld een beetje vriendelijker te maken. Dit doen ze onder anderen via de BE-KIND foundation, via de foundation doen ze veel vrijwilligers werk en proberen erg actief te zijn in de gemeenschap.

2. Nakd repen

Een andere goede optie als vervanger voor de YES repen, zijn de repen van Nakd. Nakd heeft in totaal 11 verschillende unieke smaken:

 • Almond macaroon
 • Banoffee pie
 • Blueberry muffin
 • Salted caramel
 • Lemon cake
 • Peanut delight
 • Pecan pie
 • Cocoa coconut
 • Berry delight
 • Carrot cake
 • Cocoa delight

Van deze repen vond ik ze ook bijna allemaal erg lekker, de enige reep waar ik zeker geen fan van was, was de cocoa coconut reep. Dit komt ook omdat ik geen enkele kokosrepen lekker vind en deze was geen uitzondering. Mijn favoriete smaak was heel zeker de carrot cake reep. De repen van Nakd vulde wel een stuk minder dan de BE-KIND en de Yes Repen, maar dat is ook niet het voornamelijkste doel van de Nakd repen. De nakd repen zijn echt bedoelt als lekker tussendoortje zonder te veel suikers. Wat de nakd repen speciaal maakt naast de unieke smaken, is dat Nakd geen suiker toevoegt aan hun repen. Ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten, de banoffee pie bestaat bijvoorbeeld uit: 56% dadels 12% amandelen, 10% cashewnoten, 10% banaan, 9% rozijnen, 2% pecannoten en 1% zeezout. Hierdoor is de enige suiker die erin zit, de suiker die van nature in het fruit zit.

3. Liga repen

Last, maar zeker niet least als vervanger voor de YES repen, zijn de repen van Liga. Liga heeft 3 verschillende soorten repen naast de klassieke evergreen en milkbreak koekjes: Fruit repen, haverrepen en proteïne repen. De fruit repen komen in de smaken bosvruchten en appel, de haverrepen komen in de smaken kokos en honing en de proteïne repen komen in pinda en cranberry.

Heel verrassend vond ik van deze repen ook weer bijna allemaal lekker behalve de kokossmaak. De repen vulden erg goed, maar een groot nadeel van de Liga repen is dat ze er wel extra suiker bijvoegen om de smaak te verbeteren. De smaken zijn erg lekker, maar de keuze is redelijk beperkt, wat ik persoonlijk erg jammer vind. Maar over het algemeen door de lekkere smaken en goede vulling, zijn de repen nog steeds goede vervangers voor de Yes repen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.